Avatar

28.08.2015 00:36

Jako jednu z prvních senzací (z mého pohledu) jsem si vybral Avatar

Jedná se o Carnival Melodic Death Metalovou Švédskou kapelu. Jejich hudba je poněkud zvláštní, jelikož skutečně kombunují karnevalové prvky s Death Metalovou hudbou. Pro jejich "představení" jsem si vybral tři jejich známe skladby. 

Bloody Angel

Torn Apart

Hail The Apocalypse

Bloody Angel je jedna z těch mírnějších skladeb,a le stále dokonale Death Metalových. Skladba začíná klidně, jako ukolébavka, pak začnou znít dokonale sladěné kytary a baskytara v Death Metalovém rytmu. Pak ale zase naladí na klidný tón, kde i zpěvák má slušný "karnevalový" hlas. Pak se sladba dodstává opět do toho Death Metalového zvuku i s typickým Screamem, který je ale více než dokonalý a dá se poslouchat. Skaldba takto své rytmy výborně střídá a skladba tedy není jen nudná ukolébavka, jak se může zpočátku zdát.

Torn Apart je pro změnu energetická píseň. Začíná s chytlavým energetickým rytmem a pak zpomalý, kytary utichnou a píseň se naladí na klidnější chod. Což se ale nedá říct o zpěvu, zpěvák se zde věnuje celou skladbu svému screamu, kterému je ale dobře rozumět a není to jen nesmyslné řvaní. Poté tu máme mocný refrén, kde si zpěvák už opravdu zařve. Skladba je ale dokonale zpracována tak, že ten scream Vám absolutně nevadí, i když na tyto styly téměř nejste. Píseň se opět takto střídá do doby po druhém refrénu, kde máme klidnou přestávku s melodickým chorálem. 

Hail The Apocalypse už je typicky Death Metalová skladba. Energetická, plná screamu a zpívání o likvidaci tu také nechybí. Hail The Apocalypse je taková ta typicky průměrná skladba a není moc co k ní říci. Jen to, že zpěvák má dokonale zpracován svůj scream. 

Každopádně, určitě tuto kapelu doporučuji, obzvláště těm co hledají něco tvrdého, ale typické Death kapely jim nesedí. Kapela dobře vystupuje jak ve videoklipech, tak na živo a svojí slávu získává hlavně díky nalíčenému frontmenovi. Co dodat... Stojí za zkoušku a stojí i za to je vidět na živo. 

Kontakt

Arracofficial p.imlauf@gmail.com